Horeca koffiemachine: dat is zuivere koffie

Als u van plan bent te gaan investeren in een horeca koffiemachine, kan het voorkomen dat u nogal opkijkt tegen de kosten die bij een dergelijke investering komen kijken. We zijn vandaag de dag immers gewend dat we met behulp van een breed scala aan betaalbare apparaten voor thuis, in combinatie met voorverpakte koffie cups of pads, voor een zachte prijs thuis een lekkere kop koffie kunnen zetten. Toch is het belangrijk aan te geven dat er een groot verschil is tussen de koffie die we thuis zetten en de koffie die we in een café of restaurant geserveerd krijgen. Wie echt lekkere, verse koffie wil zetten, met de geur van versgemalen bonen en een mooi cremalaagje erop, weet dat dat alleen kan met behulp van een professionele horeca koffiemachine! 

De beste koffie zet je met een horeca koffiemachine

Als het gaat om het zetten van de allerbeste koffie, is er geen vervanging voor een professioneel koffiezetapparaat. Professionele machines zijn ontworpen om elke keer perfecte koffie te zetten en ze worden geleverd met een verscheidenheid aan functies die ze gemakkelijk te gebruiken maken. Veel machines hebben bijvoorbeeld automatische instellingen waarmee u de perfecte zettemperatuur en maalgraad kunt selecteren voor uw specifieke type koffie. Dit is van belang wanneer u bijvoorbeeld de lekkerste espresso wilt zetten of een heerlijke cappuccino. De temperatuur van het water, de maling van de bonen en de duur van het zetten spelen allen een belangrijke rol in de uiteindelijke kwaliteit van het kopje koffie dat u zet. Een goede horeca koffiemachine maakt het u gemakkelijk de perfecte koffie te zetten. 

Nog meer voordelen van een horeca koffiemachine

Een ander voordeel van een horeca koffiemachine is dat het apparaat en de onderdelen gemakkelijk schoon te houden zijn. De meeste professionele machines hebben demonteerbare onderdelen die in de vaatwasser gewassen kunnen worden en veel machines hebben ook zelfreinigende cycli waarmee u met een druk op de knop het reinigingsprogramma in gang kunt zetten. Dit betekent dat u geen speciaal onderhoud nodig hebt om uw machine in topconditie te houden. De robuuste onderdelen gaan jarenlang mee en zijn speciaal ontwikkeld voor het intensieve gebruik in de horeca. En aan het einde van een drukke dag in uw restaurant of café reinigt u de machine met een druk op de knop zodat u de volgende dag weer kunt starten met een heerlijk kopje verse koffie. 

Haal een barista in huis

Door te investeren in een professionele horeca koffiemachine kan iedereen die in uw restaurant of café werkzaam is binnen de kortste keren op professionele wijze de lekkerste koffie zetten. De kunst van het zetten van een goede kop koffie is met een professioneel apparaat voor iedereen binnen handbereik. U rest slechts nog de opgave om de allerlekkerste koffiebonen uit te zoeken. En zo zal een investering in een professioneel koffiezetapparaat zichzelf snel terug betalen, aangezien uw klanten keer op keer weer terug zullen keren omdat u de lekkerste koffie uit de buurt zet. En met een beetje zorg en onderhoud zal uw machine nog jaren meegaan.