The big five

In de natuur the big 5 ontmoeten

Vanaf jongs af aan kent iedereen wel de dieren in de dierentuin, zoals stokstaartjes, olifanten, etc. Het verlangen om de (onbekende) wilde dieren een keer in het echt te ontmoeten is wel eens door ieders hoofd geweest. The big 5, wie kent ze niet. De bekendste dieren in de dierentuin, waar mensen speciaal voor naar de dierentuin gingen om ze te 

spotten. Ergens in de niet betaste natuur van Afrika lopen deze prachtige dieren nog normaal rond. Hoewel stropers achter deze prachtige dieren aanzit, de dieren laten het niet zomaar gebeuren.

Waarom heten deze groep dieren zo?

The big five

Als je van natuur houdt weet je echt wel welke dieren in the big 5 zitten. Voor de mensen die er wel over gehoorden hebben maar niet weten welke dieren erin zitten, wees gerust je gaat het nu lezen. The big 5 bestaat uit, de Olifant, de Leeuw, de Neushoorn, de Buffel en het Luipaard. Waarom heten deze dieren samen zo, dat is een hele goeie vraag. Deze dieren zijn de top 5 machtigste zoogdieren op het land. Naast de machtigste dieren op het land te zijn, zijn ze bovendien ook de meest bejaagde diersoorten in Afrika. Elke diersoort word wel op gejaagd in Afrika, maar er iets bijzonders aan deze 5 diersoorten. De meesten dieren waarop geschoten word zetten het op het lopen. In vergelijking tot de top 5 gaan de dieren juist agressief terug vechten. De jagers die op deze dieren jagen riskeren hun eigen leven door op deze dieren te jagen.