De ‘must-sees’ tijdens een rondreis Namibië

Als je het inplannen van een rondreis Namibië aan het overwegen bent, dan ga je een lijstje moeten maken van de verschillende bezienswaardigheden in de omgeving anders kan je de bomen niet door het bos zien. In Namibië is er namelijk zo veel te zien, dat een korte vakantie simpelweg niet voldoende is. Wil je te weten komen wat de echte ‘must-see’s’ zijn tijdens een rondreis Namibië, dan kan je direct doorgaan met lezen hieronder.

Een rondreis Namibië

Wil je een rondreis Namibië boeken, dan kan je uitgaan van een historisch land dat vroeger in handen was van de Duitsers. Je kunt er verschillende monumenten vinden uit de Duitse koloniale tijd, je kunt de stad verkennen, door de woestijn rijden, op safari tour gaan en de wilde dieren zoals luipaarden, zebra’s, neushoorns, giraffen, olifanten en leeuwen op afstand bekijken in de natuurparken.

Verken de woestijn

Je kunt tijdens een rondreis Namibië de woestijn op avontuurlijke wijze verkennen door middel van een fourwheeldrive of een motorfiets. Wandel in het droge klimaat en geniet van de prachtige uitzichten. Je kunt naar de welbekende Namib woestijn, de Kalahari woestijn, de Brandberg of de Auberge gaan om een spannend avontuur te beleven.

Etosha National Park

Tijdens een rondreis Namibië kan een bezoek aan het Etosha National Park niet ontbreken, zeker niet als je de grote witte vlakte van droog wilt bewonderen van dichtbij en wilt kijken naar de enorme zoutvlakte met miljoenen flamingo’s die er komen broeden tijdens de natte periode als er veel regen valt. Tijdens de drogere maanden is de vlakte bedekt met een stoflaag en kan je overstekende nieuwsgierige olifanten, struisvogels en neushoorns tegenkomen.

Ontmoet de lokale bevolking

In Namibië kan je de lokale bevolking, namelijk de Himba stam, ontmoeten om meer te leren over de cultuur en het alledaags leven in Namibië. Het gaat hierbij om een nomadische stam in Afrika die te herkennen is aan de rode huid en haren, ingesmeerd met een speciaal inheems kruiden- en plantenmengsel ‘otize’.

Fish River Canyon

Als je van plan bent om een rondreis Namibië te gaan maken, dan dien je de Fish River Canyon écht te bezoeken. Het gaat om een kilometerslange canyon waar je prachtige foto’s kunt maken en kunt genieten van adembenemende uitzichten, zeker tijdens zonsondergang of zonsopgang als je de oranje rode kleuren goed te zien krijgt van de canyon.

De Windhoek verkennen

Verken de populaire Windhoek, een Nederlands dorp die door de Duitsers is gebouwd na de eerste Wereldoorlog. Je vindt de brouwerij van Windhoek Lager in de nabije omgeving, maar je kunt ook kijken naar de koloniale gebouwen, de historische monumenten en de rotstekeningen van de eerste inwoners van Namibië.

De welbekende badplaats in Namibië

Voor ontspanning tijdens je rondreis in Namibië is de populaire badplaats Swakopmund ideaal. Al is het er vaak te koud om te zwemmen, je kunt wel lekker op het strand genieten van een boek en een drankje, je kunt lopen langs de boulevard en winkelen in de stad.