Tip: gebruik een butaan gasfles op de camping

nefco5Als echte liefhebber van kamperen, doe ik met betrekking tot dit thema graag enkele tips van de hand. De aanrader van vandaag geldt met betrekking tot het inmiddels bijna in onbruik geraakte butaangas, en specifieker: een butaan gasfles voor op de camping. Het is goedkoper geworden dan het ooit was, door het verlies aan populariteit en toepassingen, en dus kun je er veel voordeel van hebben.

Multifunctioneel gebruik van butaan

nefco1Een butaan gasfles is namelijk ideaal om op te koken op je vakanties. Als je een beetje zelfstandig bent, zoals ik ben, dan vind je het leuk ook op reis in je eigen voedsel te voorzien. Vandaar dat ik bijvoorbeeld altijd een braai meeneem, nu al een jaar of tien – sinds het overgewaaid is uit Afrika eigenlijk. Ik heb het aldaar tijdens een van mijn reizen ontdekt en zorgde hier in Nederland gelijk er eentje te krijgen. Sindsdien neem ik deze altijd mee als ik op reis ga met mijn bus of als ik ga kamperen in de tent. Het is heerlijk in je eigen kostje te kunnen voorzien en net zo gemakkelijk. Ik sluit de braai altijd aan op een goede gasfles, deze is zelfs zo handig dat je ‘m er direct op kunt draaien. De fles is dan dus direct de onderzijde van de barbecue zelf.

Ik rijd al jaren op gas in mijn bus, en aangezien lpg een combinatie is van butaan en propaan ben ik al veel eerder in aanraking gekomen met de grote voordelen die ook wij, particulieren, kunnen hebben op dit gebied. Ik zou het iedereen willen aanraden de mogelijkheden te verkennen en vooral te kijken waarmee je het goedkoopst uit bent. Bijvoorbeeld het rijden op gas is véle malen goedkoper dan op benzine, en ook nog eens beter voor het milieu – wat wil je dus nog meer? Overigens kan ikzelf de firma Nefco van harte aanbevelen op dit terrein, neem zeker eens een kijkje op de website en pak je eigen voordeel in butaan gasflessen!

nefco8