Luxe vakantie met kids

azie_fotoDe zomervakantie. Zes hele weken overleven – ik bedoel natuurlijk genieten – met drie kinderen. Het is een periode waar ik aan de ene kant heel erg naar uit heb gekeken, maar aan de andere kant toch ook wel tegenop heb gezien.

Waar zullen we dit jaar eens heen gaan? Stel deze vraag aan twee jongens en een meisje en je krijgt de leukste en gekste ideeën. “Australië! Kangoeroes kijken!” “Nee, saai, ik wil naar New York!” Allemaal heel creatief en goed bedoeld, maar uiteraard volledig onhaalbaar.

europa_foto
Camperen

Mijn lieftallige echtgenoot had ook een idee: we gaan kamperen. Juist. Over de camping met een wc-rol, twee weken douchen in een openbare douche met wel of geen warm water. Nee, het spijt me. Ik ben best avontuurlijk ingesteld, ik trotseer zonder al te veel moeite een groot winkelcentrum, maar in een tent gaan zitten voor mijn rust en ontspanning, dat gaat me te ver.

Ik wil meer luxe, ik wil relaxen. Maar een luxe vakantie met kids, is dat überhaupt een optie? Ergens waar zon is, strand, genoeg gezellige restaurantjes in de buurt. Maar als de kinderen blij zijn, dan zijn wij het ook.

Uiteindelijk hebben we na veel zoeken een leuk appartement uitgekozen in een zonnig oord. We hebben cultuur kunnen snuiven, gezwommen in zee, gewandeld en geshopt. Ons appartement was van alle gemakken voorzien. Het zwembad was prachtig en er was zelf een entertainment programma voor de kinderen. Vriendjes genoeg. Onze luxe vakantie met kids was een groot succes.

indische_oceaan_foto