Op zoek naar een mooie skihelm met vizier

Ik ski al jaren met een helm, maar ik heb gelezen dat je je skihelm eigenlijk iedere zeven jaar moet vervangen. Omdat die van mij al meer dan 10 jaar oud is (schaam), ga ik dus op zoek naar een nieuwe helm om komende winter de pistes in Gerlos mee onveilig te maken.

Belangrijk: de pasvorm van de skihelm met vizier

Omdat ik niet precies wist waar ik op moest letten bij het kopen van een skihelm, ben ik me eerst eens gaan verdiepen in waar je precies allemaal op moet letten. Logisch is dat vooral de pasvorm en één of ander CE Keurmerk.
Bij het zoeken naar informatie kwam ik ook skihelmen met vizier tegen. En ik moet zeggen dat ik die wel heel cool er uit vind zien. Je ziet er eigenlijk net als een motorrijder uit en het is ook handig als een dag geen contactlenzen in wil. Ik kan de helm met het vizier gewoon in combinatie met mijn eigen bril dragen.

De juiste helm met vizier

Nu moet ik dus op zoek naar de juiste skihelm met vizier. Ik zag dat ze behoorlijk aan de prijs zijn. Decathlon heeft wel goedkope helmen, maar ergens vertrouw ik dat niet helemaal en ga ik liever voor een echt skimerk zoals POC of UVEX. Misschien betaal ik dan wat meer, maar dan heb ik er wel veel meer vertrouwen in.
Ik ga trouwens gewoon een zwarte kopen. Die past bij vrijwel alle kleuren ski jassen. Dat is handig, want hij moet toch weer 7 jaar (jaja geleerd) mee gaan voordat ik hem ga vervangen. Mijn skibril heb ik trouwens ook niet meer nodig, dus als iemand die wil hebben, schrijf of mail me gerust. Het is zo’n donkerblauwe van het merk Carerra. Hij is niet zo nieuw meer, want ik had die zelfs al eerder dan mijn helm.
Op naar de wintersport! Ik kan niet wachten!