We gaan weer op golfvakantie!

Golfen is een sport die ik heb geleerd van mijn ouders en ik ga dan ook graag met ze in het buitenland golfen. Een golfvakantie klinkt niet heel aantrekkelijk voor veel mensen maar als je er iets beter over nadenkt is het de beste vakantie ooit.

We kiezen vaak een resort uit met meerdere golfbanen zodat we dagelijks  of een keer per twee dagen kunnen golfen en niet de hele tijd dezelfde holes hoeven te doen. Anders wordt het ook maar saai!

’s Ochtends ontbijten we fijn in het resort of er buiten in een dorpje dichtbij. Daarna beginnen we aan de eerste paar holes en kijken we hoe lang we het volhouden. Mijn ouders zijn al wat meer op leeftijd dus zonder golfkarretje halen we de 18 holes nooit! In de middag even lunchen en rusten en daarna kijken we altijd of we de rest van de baan gaan afmaken.

Inderdaad, erg fanatiek zijn we niet! Maar het gaat om de ontspanning en de beweging. En bewegen doen we zeker genoeg met het golfen. Daarnaast is er altijd een zwembad waar we vaak te vinden zijn.

Sinds een paar jaar laat ik wel altijd ballen bedrukken bij Maxilia omdat ik altijd mijn ballen kwijt ben. Natuurlijk is het een beetje not done om je ballen op te vissen uit watertjes maar als je er vier in slaat dan is het gewoon zonde van je geld. En ja, daarom sta ik wel eens vijf minuten te hengelen. Soms heb je het geluk dat het water heel helder is en dan kan je gelijk je eigen ballen eruit vissen.

Daarnaast is het golfen altijd prima om te doen en we kiezen altijd warme oorden uit om heen te gaan. We zijn namelijk wel goed weer golfers J.